- umyty bób wkładamy najlepiej na sitku jakimś do wrzątku na ok. 2 minuty (blanszujemy)
-
następnie szybko przerzucamy na cedzak lub też można przez sitko ,ale
mi było szybko potrzebne do następnej porcji wiec poszło na cedzak i
przelewamy obficie bardzo zimną wodą
- czekamy aż obcieknie i dalej suszymy na ręcznikach kuchennych
Tak wysuszony bób wkładamy do woreczków i mrozimy :)
Zimą będzie jak znalazła :)
Bardzo dziekuje;)mój mąż uwielbia bób,z pewnością skorzystam;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko
cudnie! na pewno zamrożę... a ja długo może zostać w zamrażalniku?
OdpowiedzUsuńSpokojnie może leżeć kilka miesięcy. Zeszłoroczny tak oszczędzałam, że dopiero na początku czerwca zjedliśmy ostatnie porcje :)
UsuńBoże boże ...jak ja kocham bób ...będę mrozić aż zamrażarki braknie . Mam tylko jedno pytanko .. piszesz kilka miesięcy .. ile to jest kilka ? Można zjeść w grudniu czy tam styczniu ? Czy np. masz na mysli listopad .... ?
OdpowiedzUsuńSuper pomysł, zaraz go wykorzystam :) a ile trzeba gotować taki odmrożony bób?
OdpowiedzUsuńwłasnie myślę o mrozeniu bobu , bo nasadziłam go co nie miara;) Szkoda aby się zmarnował. Uwielbiam bob popijac maślanką. mniam ;P
OdpowiedzUsuńJa również bardzo dziękuję i pozdrawiam Wszystkich smakoszy bobu.
Usuńbób plus maślanka :-0
UsuńDziękuję za instrukcję :) Biorę się do mrożenia.
OdpowiedzUsuńja również dziękuje
OdpowiedzUsuńSuper moja córka jest wegetarianką i zawsze zimą mamy problem z szukaniem urozmaiconego białka a jak wiadomo strączkowe są najlepsze, dziękujemy!
OdpowiedzUsuńsuper:) własnie sie zastanawiałam nad sposobem na bobik -dziękuje :)
OdpowiedzUsuńBardzo pomocna porada! zaraz lecę kupić następną porcję
OdpowiedzUsuńDziekuje bardzo!!!
OdpowiedzUsuńALE CZAAAD! DZIĘKUJĘ ILEŻ TEGO SZUKAŁAM
OdpowiedzUsuńYou are so interesting! I do not think I have read something like that before.
OdpowiedzUsuńSo wonderful to discover someone with some unique thoughts on this subject.
Really.. many thanks for starting this up. This web site is something that's needed on the internet,
someone with some originality!
my homepage :: New Condo - The Crest
Dzięki :) Bardzo lubie bób, teraz i w zimowe popołudnia będzie można kosztować zielonego szaleństwa :)
OdpowiedzUsuńSuper, dołączam się do reszty miłośników Bób DZIEKUJE
OdpowiedzUsuńI ZABIERAM się do mnożenia ...
Hmm hmm a jak go później przygotować, taki zamrożone bob? Trzeba go odmrozic i ugotować? Czy wystarczy odmrozic i juz? A może zamrożone ugotowac?
OdpowiedzUsuńPóźniej zamrożony ugotować do końca i podawać :)
Usuń